Log på

​vejman.dk årsmøde 2009

Eric thor Straten byder velkommenDet tredje vejman.dk årsmøde i rækken blev afholdt d. 8. oktober på Hotel Nyborg Strand, og deltagertilslutningen var meget stor. Godt 160 deltagere var mødt frem, og stemningen var hele dagen god og humøret højt. Temaet for årsmødet var vejman.dk som "paraplysystem" for de it-systemer som Vejdirektoratet tilbyder under ét. Derfor fik alle deltagere udleveret en vejman.dk paraply, som symbol på dette. Den blev der i høj grad brug for sidst på dagen, da regnen satte ind, efter en ellers flot og solrig efterårsdag i det fynske.

Morgenmad, udstilling og velkomst
Dagen startede traditionen tro med morgenmad og med at hilse på kollegaer samt besøge udstillingen i foyeren. Kl. 9.15 åbnede afdelingsleder Josephine Schøller Rasmussen udstillingen med en kort præsentation af standene, der bestod af vejman.dk, TIC, VINTERMAN, Mastra og VEJ-EU. Kl. 10.00 startede Vejteknisk Institut fremviser ARAN-bilendagens faglige program med samling i plenum. Afdelingsleder Eric thor Straten bød velkommen (billede) og kom herefter ind på status og planer for vejman.dk. Datakonverteringen, planer for systemet og eksempler på anvendelse af vejman.dk, var blandt de emner, der blev berørt. Du kan se Eric thor Stratens indlæg her.
 
Indlæg og workshops med dialogen i centrum
Fokus i år var på anvendelsen af vejman.dk, og den dialogprægede form, i både indlæg og workshops, var i centrum. I år var der 7 faglige indlæg og 4 workshops, som deltagerne kunne vælge imellem i tre parallelle indlægsrunder. I første indlægsrunde var især indlægget om "Tilladelser i vejman.dk" meget besøgt, men også "Belægninger i vejman.dk" havde mange tilhørere. Efter en god frokost fulgte anden og tredje runde, og her var der en god fordeling af tilhørere mellem alle indlæg og workshops. Bl.a. "Brug af vejman.dk i lokale GIS-systemer" var populært. Desuden var der stort fremmøde, da Vejteknisk Institut fremviste ARAN-bilen (billede).
Du kan se hele programmet for årsmødet her.


Per Friborg fortæller om projektet Digitalt Vejnet En spændende afslutning
Informatikchef Per Friborg rundede en begivenhedsrig dag af med at fortælle om projektet Digitalt Vejnet samt om Vejdirektoratets nye organisation. Rigtig mange deltagere havde valgt at blive til dette spændende indlæg, hvor Per Friborg fortalte om ideen bag, og visionen for, Digitalt Vejnet samt om forprojektet, der skal frembringe et beslutningsgrundlag for en evt. landsdækkende udbredelse (billede). Vejdirektoratets nye organisation blev også kort nævnt, men budskabet var, at der ikke er nogen markante ændringer i forhold til vejman.dk. Du kan se Per Friborgs indlæg her.

Sidst, men ikke mindst, blev vindere i konkurrencen og blandt de udfyldte evalueringsskemaer udtrukket, og her løb Ballerup kommune med hele fire flaske vin. Hørsholm og Faaborg-Midtfyn vandt to flasker hver. Tillykke til de heldige kommuner!

På gensyn næste år, hvor vejman.dk årsmødet afholdes på Nyborg Strand, torsdag den 7. oktober.
 
Oprettet
13-04-2012.
Senest opdateret
16-08-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.