Naviger op
Log på
​​​​

JUNI 2012

  

Kære læser


Hermed det sidste vejman.dk nyhedsbrev inden sommerferien.

Vejdirektoratet ønsker jer alle en god sommer!
 

 
HUSK VEJMAN.DK ÅRSMØDE:

Sæt allerede nu kryds i kalenderen torsdag d. 11. oktober 2012, hvor der afholdes vejman.dk årsmøde

>
læs mere om årsmødet her
 

 
VEJMAN.DK/BELÆGNINGSOPTIMERING

Som vi skrev i sidste nyhedsbrev arbejder vi på den nye udgave af vejman.dk/belægningsoptimering - Version 7. Den præsenteres på vejman.dk årsmødet d. 11. oktober.

Kurser i vejman.dk/belægningsoptimering holdes d. 7. november i København og d. 13. november i Middelfart. Der er desuden mulighed for skræddersyet sidemandsoplæring – enten i kommunen eller i Vejdirektoratet.

Faggruppemøderne holdes d. 21. februar 2013 i Middelfart og d. 28. februar 2013 i Fløng.

>
Læs mere på vejman.dks hjemmeside
 

 NYT FRA MARIUS

Vejdirektoratet har udviklet et nyt modul til registrering af arealer og udstyr i vejman.dk. Det nye ved modulet er især, at registreringerne stedfæstes både med koordinater (hhv. punkter, linjer og polygoner) og med administrative stedfæstelser. Man kan således udtrække data med udgangspunkt både i kort og i administrative vejreferencer.

Den 21. juni præsenterede Vejdirektoratet løsningen for et antal inviterede kommuner for at få tilbagemeldinger på, om modulet kan anvendes til kommunernes registreringer af arealer og udstyr – og hvis ikke, hvad der i givet fald mangler.


Vi forventer, at modulet er klart, så vi kan præsentere det for alle kommuner på årsmødet til oktober.


 
NYT FRA MASTRA

Vejdirektoratet har lanceret en ny service med trafikdata, som kommunerne kan stille til rådighed over for borgerne via deres hjemmeside.


Vordingborg er den første kommune, der har lagt ydelsen ud på deres hjemmeside. Servicen hedder ”Kom Se Trafiktal” og er et simpelt kort, hvor borgerne kan se, de konkrete tællinger, der er foretaget i kommunen.

>
Se Vordingborg Kommunes hjemmeside

Vil du vide mere om ”Kom Se Trafiktal” kan du kontakte Niels Erik Moltved på nem@vd.dk eller
72 44 31 82. Er du allerede Mastrabruger kan du læse mere på hjemmesiden, når du er logget ind.

Der afholdes kursus i kMastra til efteråret.

>
Læs mere om kurset .
 

 
STRATEGIRAPPORTEN GIVER OS ET RIGTIG GODT OVERBLIKHerlev Kommune er godt tilfreds med den strategirapport, som de fik udarbejdet sidste år i samarbejde med Vejdirektoratet.

”Strategirapporten har gjort os mere bevidste om, hvordan man vedligeholder kommunens veje bedst mulig, og hvad der sker hvis man IKKE vedligeholder dem”. siger Kirsten Høi, der er projektleder i Herlev Kommune.
 
 
  

VEJMAN.DK/GRAVETILLADELSER

14 Kommuner samt en havn bruger i dag vejman.dk/gravetilladelser. De første kommuner, der tog systemet i anvendelse, er Odense og Slagelse.

”Jeg er overrasket over, hvor nemt det gik” siger Steen Larsen om konverteringsprocessen. Steen Larsen har, som lokal administrator af vejman.dk i Slagelse kommune, været med i hele konverteringsprocessen
.
 
 
  
HEJ JEG HEDDER DECIBELLA!

Vejdirektoratets CPX TRAILER deciBellA måler dæk-/vejbanestøj for lange strækninger i normal trafik med standardiserede referencedæk.

DeciBella er 475 cm lang, 244 cm bred, 135 cm høj og vejer 680 kg (340 kg pr. hjul). Ved målinger, der kræver et større tryk på hjulene, kan man tilføje mere vægt i hjørnerne. Bredden svarer til hjulsporene på vejen. DeciBellA er bygget af runde rør for at undgå at målingerne bliver påvirket af eventuelle refleksioner. DeciBellA har skærme, som kan tages af under målingerne for at undgå refleksioner.

Decibellas mikrofoner
Der er monteret 4 mikrofoner, som kan indstilles i henhold til ISO-standarden for CPX målinger. For hvert hjul skal der være 2 mikrofoner, som skal placeres 10 cm over vejen, 20 cm fra dæksiden og 20 cm foran/ bagved akslen. Mikrofon-armene kan justeres med 3 frihedsgrader, således at der kan måles i forskellige positioner svarende til forskellige størrelser referencedæk.

Teksturlasere
DeciBellA har 2 lasere monteret, så man kan måle belægningens tekstur præcis i de samme hjulspor, hvor støjen måles og på samme tid. Laserne kan afmonteres og påmonteres andre steder på traileren. På den måde er det muligt at måle tekstur af rumleriller eller kantstriber uden at køre i dem. Teksturen kan måles helt ned til bølgelængder på 0,5 mm ved 50 km/h.


  

AKTUELLE KURSER
Næste kursus er den 11. september 2012 - grundkursus i vejman.dk.

Optimér dit arbejde med vejman.dk ved at deltage på kursus og få den nyeste viden om systemets funktioner og muligheder.

>
Læs om og tilmeld dig aktuelle kurser her

Som udgangspunkt afholdes alle kurser i Vejdirektoratets lokaler, men hvis der er flere deltagere fra samme kommune eller nabokommuner, kan vi også afholde kurset i jeres egne lokaler. Du er altid velkommen til at kontakte vores kundekonsulenter, hvis du har behov for et konkret kursus.

 
FAGGRUPPEMØDER

Pga. vinterferie har vi ændret datoerne for faggruppemøder i vejman.dk/belægningsoptimering:

Vest: (Middelfart): torsdag d.31. januar 2013 (i stedet for d. 21. februar)

Øst (Fløng): torsdag d. 7. februar 2013 (i stedet for d. 28. februar)

Du kan
tilmelde dig her
 

 
KUNDEKONSULENTERNE ER TIL FOR DIG

Vejdirektoratets konsulenter kan, i tæt dialog med dig og i samarbejde med relevante medarbejdere i Vejdirektoratet, finde frem til den løsning, som er mest optimal for kommunen. Kundekonsulenterne kommer gerne ud til et møde i din kommune.

Kontakt:

Bent Juhl Pedersen 40 37 19 00 Syd/Vest Danmark

Heidi Borum Varbøl 50 84 89 90 Nord/Øst Danmark

Du kan fortsat finde informationer om vores produkter specielt tilpasset vejsektorens behov på vejdirektoratet.dk/raadgivning 
Som vejman.dk bruger kan du finde aktuel info; servicemeddelelser, nyheder, support m.m. på vejman.dk.

vejman.dk support:
Tlf. 7244 3300
e-mail:
vejman.dk@vd.dk

Næste vejman.dk nyhedsbrev udkommer ultimo august. Giv gerne en kollega et tip om nyhedsbrevet.
 


 
Oprettet
30-05-2016.
Senest opdateret
30-05-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.