Naviger op
Log på

Ny mobilløsning gør det lettere at bruge vejman.dk på farten

Det var med stor spænding, at vi på vejman.dk årsmødet 2016 præsenterede den nye mobile vejman.dk.
 
Havde vi ramt plet i forhold til målgruppen?
 
Og havde vi med den udviklede løsning i tilstrækkelig omfang tilgodeset vores brugeres ønsker og ideer omkring en mobilversion af vejman.dk?
 
Vi har gennem det seneste år arbejdet på at forbedre mulighederne for at arbejde med vejman.dk på mobile enheder.
 
Opgaven er blevet skudt i gang i 2016 med en designproces, hvor vi igennem en brugerworkshop, mockups og brugertests fik sat fokus på at designe en udgave af vejman.dk, der tager udgangspunkt i de opgaver, man som bruger gerne ville løse på en mobil enhed.

Positive tilbagemeldinger på den nye mobilløsning

Modtagelsen af den nye version gik rigtig godt.
 
Reaktionerne fra de brugere, der var forbi vejman.dk standen, var meget positive og flere brugere kom forbi for selv at prøve den nye løsning på de tilgængelige iPads.
 
I den nye mobile vejman.dk har vi haft fokus på tilladelser og opgaver omkring reetablering, og så har vi forsøgt at gøre løsningen så simpel som muligt.
 

Et nyt begreb: ”Profiler”

Med den nye version introducerer vi samtidig et nyt begreb, vi kalder profiler. Med profiler får vi løst et ønske fra mange af vores brugere om mulighed for at opsætte flere kort og lagprofiler, der er målrettet specifikke opgaver.  
 

Enklere at finde de forskellige lag

Den nye version byder også på en række forbedringer i forhold til performance og i forhold til en forenklet adgang til visning af lag.
 
Vi har længe haft et ønske om at gøre det enklere at finde de forskellige lag ved bl.a. at tilføre muligheden for at søge efter lag.

Flere planer på tegnebrættet

Samlet set mener vi, at vi med den nye vejman.dk mobilløsning har taget et stort skridt i retning mod at gøre vejman.dk mere effektiv til opgaver indenfor tilladelser og reetablering på vejen.
 
Senere er det planen at genbruge disse koncepter og ideer inden for andre discipliner som f.eks. i relationen til registrering og vedligeholdelse af data på vejen.

Vejen fremad

I den kommende tid arbejder vi på at teste og fejlrette vejman.dk mobilløsningen, og planen er, at vi idriftsætter den nye løsning ved udgangen af 2016.
 
Se præsentationen fra årsmødet her.
 
 

 Nyhedsbrev

 

Oprettet
25-10-2016.
Senest opdateret
27-10-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.