Naviger op
Log på

​Mange gode erfaringer med den tabletvenlige version

​Den nye tabletvenlige version af vejman.dk til eftersyn blev sat i drift ved udgangen af 2016. I Aalborg Kommune startede man på at anvende den nye løsning i februar og her har man taget godt imod den nye version.   

Forbedrer dagligdagen

Martin Krogsgaard, som er vej- og trafikingeniør i Aalborg, har anvendt og afprøvet den nye løsning dagligt, når han har været på tilsyn med det for øje, at værktøjet skulle effektivisere og forbedre den daglige arbejdsgang. Han mener, at den giver en række muligheder både i forhold til forsyn, tilsyn og eftersyn i marken.   

Martin udtaler:

”Min arbejdsdag er blevet mere effektiv, efter at jeg er begyndt at benytte den mobilvenlige version. Jeg har tidligere haft mulighed for at medbringe bærbar computer i bilen, men den er ikke handy og nem at snuppe med på samme måde som en tablet. I forbindelse med eftersyn giver kortet med færdigmeldinger et hurtigt og overskueligt billede af, hvor du har færdigmeldinger, som skal kontrolleres. Der er mulighed for at godkende eller afvise retableringen på stedet og tage billeder af retableringen og lægge ind på gravetilladelsen. Samtidig kan kontaktoplysninger på både ledningsejer og entreprenør hurtigt findes".   Væk med papir

Samtidig fortæller han, at i Aalborg Kommune har tilsynsfolkene tidligere kontrolleret færdigmeldinger på baggrund af papirlister med udtræk fra vejman.dk, hvor vejnavn, husnummer osv. fremgik. Men med tabletversionen får brugeren et meget bedre overblik over, hvor færdigmeldingerne præcis er, og om der er flere færdigmeldinger i samme område. På den måde kan man køre mere direkte til sin opgave og se på et kort, hvor færdigmeldingerne er.   

Arbejdet færdigt i marken

Martin ser, ud over ovenstående, også disse to fordele ved tabletløsningen:   

  • Muligheden for at gemme forskellige profiler med de lag, som man benytter mest, gør, at man hurtigere kan hoppe mellem forskellige kort.
  • Muligheden for, når man kører rundt på tilsyn, at man kan aktivere et lag med godkendte gravetilladelser, så det nu er hurtigt at kontrollere, om der er søgt gravetilladelse.  

Også god til forsyn

Martin ser også andre anvendelsesmuligheder i tabletversionen og udtaler:

”Jeg er også begyndt at benytte tabletversionen til forsyn, hvor jeg kan se, hvad ledningsejer har søgt i gravetilladelsen. Der er mulighed for at slå matrikelgrænser og meget andet til, hvilket giver et bedre grundlag at træffe beslutninger ud fra. Det giver mulighed for at godkende/afvise løsningsforslag i marken, uden at man skal hjem til computeren og tjekke op på det man har aftalt med ledningsejer/entreprenør”, slutter han. 

Oprettet
09-06-2017.
Senest opdateret
15-09-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.